Crowd Cheering

Viestintätiimi

Miksi kannattaa valita kokenut viestintäjohtaja?

Kokemuksen kautta tarjoutuu myös muille viestintätiimin jäsenille kuin viestintäjohtajalle itselleen, parhaat mahdolliset lähtökohdat kehittyä.

Avoimemman ja yhteisöllisemmän johtamisjärjestelmän kautta LIOille tarjoutuu mahdollisuus ymmärtää oma merkityksensä viestintäkentässä, löytää tarvitsemansa tieto silloin kun sitä tarvitaan sekä kehittää itseään niin SNKKn viestinnän tarjoamien koulutusten ja työkalujen, kuin vertaisoppimisenkin avulla.

Marin oma kehittymistavoite liittyy nimenomaan viestinnän johtamisjärjestelmän uudistamiseen sekä omien etäjohtamistaitojen kehittämiseen edelleen.

 
Näyttökuva 2019-10-25 kello 12.07.40.png
 

Viestintäjohtajaehdokkaan tunnustuksia - kuinka ei-johtaa viestintätiimiä

Kokemus ei tarkoita sitä, että olisin täydellinen. Kokemus ei tarkoita sitä, etten tulisi tekemään virheitä. Kokemus tarkoittaa sitä, että olen käynyt jo niin useissa sudenkuopissa, että on todennäköisempää että pystyn luotsaamaan tiimini niiden ohi onnistumiseen.

Katso Facebook-postaukseni videolta tarina, kuinka liian suuren viestintätiimin rekrytointi johti urallani katastrofiin. Kuulet myös, kuinka nuorkauppakamaritoiminta auttoi minua ymmärtämään millä tavalla kääntää tämä katastrofi vahvuudekseni.

Tahdotko haasteita ensi vuodelle? Aion rakentaa ensi vuodelle avoimuuteen ja yhteisölliseen johtamiskulttuuriin perustuvan tiimin koko Suomen Nuorkauppakamarien viestinnälle. Hae mukaan, jos vielä uskallat ;)

 
IMG_1863.JPG
 

Viestintätiimin rakenne

Suomen Nuorkauppakamarien viestintä tulee vuonna 2020 rakentumaan kansallisesta tiimistä, aluetiimeistä ja LIOista.

Kansalliseen tiimiin olen ehdottanut seuraavat positiot:

Viestintäjohtaja
Päävastuualueena kehitysprojektit, SNKKn brändin kehittäminen, SNKK-median ja myynnin strateginen kehittäminen ja tulosvastuu, keskusliiton lohkojen viestinnällisenä neuvonantajana toimiminen


Viestintäpäällikkö
Päävastuualueena sisäisen viestinnän sujuvuus ja tiedottamisen koordinointi sekä kansallisen viestintätiimin esimiehenä toimiminen


RIO A

RIO B

RIO C

RIO D


Markkinointipäällikkö
Uusi toimenkuva, vastaa Suomen Nuorkauppakamarien markkinoimisesta sekä koordinoiduista näkyvyyskampanjoista yhteistyössä paikalliskamarien kanssa


Viestintäkoulutuspäällikkö
Uusi toimenkuva, vastaa LIOjen kouluttamisesta tulevaan vuoteen sekä koko jäsenistön viestinnällisen osaamisen vahvistamisesta


International Communications Manager


Kilpailujen viestintä- ja markkinointipäällikkö


Kansallinen tiedottaja

Meriitin päätoimittaja

Toimittaja 1

Toimittaja 2Somepäällikkö

Sometuottaja

Sometuottaja


Visual Brand Manager

Graafikko

Videotuottaja

ValokuvaajaWebmaster

Verkkosivuassistentti


TietohallintopäällikköLisäksi etsitään Meriitin sisältöstrategian disruptointiprojektiin päällikköä, tavoitteena luoda Suomen positiivisesti vaikuttavin nuorille aikuisille suunnattu bisnesmedia.

 

Oletko koskaan miettinyt, mikä on viestintäjohtajan tehtävä?

Ote SNKKn toimintaohjeesta 2019:

 
Viestintäjohtajan_vastuualue_150619_toim
 

Viestintäjohtajan vastuualueeseen siis "pelkän viestinnän ja brändin johtamisen" lisäksi kuuluu sekä myynnillinen tulos- ja kehittämisvastuu, sekä keskusliiton viestinnällisenä neuvonantajana toimiminen. Marin osaamisalueet vastaavat vaatimuksiin monipuolisesti.