TEKO ON VIESTI.png

Merkityksellisen brändin ja vaikuttavan viestinnän ydin ovat strategisesti oikeanlaiset teot

Suomen Nuorkauppakamarit haluavat olla yhteiskunnallisesti merkittävä ja arvostettu toimija, joka tunnetaan siitä, että vauhditamme nuorten aikuisten menestystä työelämässä.

Tänäkin vuonna ollaan panostettu siihen, että kamareissa tehdään hyvää tiedotustyötä ja vaalitaan mediasuhteita, jotta em. tavoitteeseen päästään. Mediaosumia saadaan viikottain, parhaimpien yhteisten kampanjoiden aikaan useita päivässä ympäri Suomen.

 

Haluaisin nostaa esiin erään asian, johon kiinnittämällä huomiota pystyisimme tulevaisuudessa saamaan strategisesti oikeanlaista näkyvyyttä pienemmällä vaivalla. Tämä liittyy siihen, mitä teemme eikä niinkään siihen, mitä hashtageja käytämme. Kun tekemisen strateginen perusta on kunnossa, tulee yhteinen viestikin selkeäksi kuin huomaamatta.

SNKK on tänä vuonna kehottanut kamareita osallistumaan World CleanUp Day'hin, ja olemme saaneetkin valtavasti näkyvyyttä kamarien hienosta työstä. Olen aidosti onnellinen LIOjen hienosta työstä mediatiedottamisen suhteen, kiitos kaikille siitä.

Asiassa on vain yksi mutta; kun toimittajille kerrotaan että nuorkauppakamarilaiset ovat se porukka, joka kerää huomenna roskia, mutta hei me ensisijaisesti kehitetään nuorten aikuisten työelämätaitoja - valitettavasti tämä jälkimmäinen pointti tuppaa sieltä jutusta unohtumaan suurimmalla osalla toimittajista, koska yhteys ei ole varmasti meille itsellemmekään kristallinkirkas.

 

Kehitysehdotus: Meillä Aurajoen Nuorkauppakamarissa järjestettiin World CleanUp Day -toteutus Kauppakeskus Skanssissa paneelikeskusteluna yhdessä kestävästä kehityksestä kiinnostuneiden yrityskumppanien kanssa. Tällä tavalla saimme kamarillemme uusia yhteistyökumppaneita ja saimme tuotua kansalaisten tietoon juurisyitä sekä toimenpide-ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi, sen sijaan että olisimme tehneet pelkkää oiretta korjaavia toimenpiteitä roskia keräämällä. Projektipäällikkönä ja idean äitinä toimi kanssaehdokkaani Maria. Mikäli SNKK päättäisi suositella paikalliskamareille osallistumista kansainvälisiin projekteihin, tämäntyyppiset oman strategiamme mukaiset suositukset ja ideat olisivat paikallaan.

 

PS. Tarkkasilmäisimmät huomasivat, että viittaan nuorkauppakamariin tahona, joka ei vauhdita vain muutaman tuhannen jäsenensä, vaan nuorten aikuisten menestystä työelämässä. Tämä on mielestäni tapa viestiä missiomme siten, että se on helpommin miellettävissä yhteiskunnallisesti vaikuttavaksi ja merkitykselliseksi.

PPS. Viestintäjohtajan vastuulla on toimia keskusliiton viestinnällisenä neuvonantajana, ja hoksauttaa muita tämänkaltaisista viestinnällisistä kohdista, joissa pienillä muutoksilla voimme saada aikaan älyttömän suuren vaikutuksen. Ison kuvan ymmärrys ja viestinnällinen ajattelu ovat vahvuuksiani, ja niitä haluan tuoda keskusliittoon ensi vuonna.

PPPS. Teko on aina vahvin viesti! Jos kuvan jannu sanoisi teille, että "juu kyllä mulla on vaatteet päällä" - uskoisitteko?